O poveste despre inovatie

Aparitia brandului Hoover și a primului aspirator din istorie

O cutie, un ventilator, o pernă de matase si o coadă de matura - acesta este modul in care s-a nascut primul aspirator din istorie. Ideea care a transformat aceste elemente simple intr-una dintre cele mai revoluționare tehnologii ale secolului trecut apartine lui James Spangler, un paznic de noapte in New Berlin, Ohio, care suferea de astm si ii era greu sa respire praful care se ridica in magazinul in care lucra. Asa a ajuns James sa breveteze inventia avand apoi visul de a aduce tehnologia in fiecare casa din America. Avea nevoie de cineva care sa creada in proiectul si in abilitatile sale și care sa aloce resursele necesare pentru a le executa.                      

A decis sa trimita prototipul aspiratorului  verisoarei sale, Susan Hoover, o decizie care i-a adus bunastarea. Susan a testat prototipul pentru cateva zile in casa ei si a devenit cel mai entuziast suporter. L-a prezentat sotului ei, William Hoover, care detinea o mica afacere cu articole din piele pe care le vindea in magazinul lor din New Berlin. Petrecand multi ani printre clienti a ajuns sa se familiarizeze cu piata. Fiind un antreprenor cu viziune a simtit imediat potentialul acestui "bat" futurist. A cumparat brevetul, a inceput productia si a infiintat compania cu numele "Compania Hoover". Se intampla in 1908.        

La inceput fabrica producea sase aspiratoare pe zi pentru piata locala, dar pentru ca a introdus o oferta de testare gratuita cererile s-au inmultit si productia a trebuit sa creasca la scara industriala pentru a  satisface cererea tot mai mare. Intr-un timp foarte scurt cuvantul "Hoover" a fost inclus in lexicul limbii engleze si sinonim a sintagmei "curatenie cu aspiratorul". Inclusiv in ziua de azi are aceeasi semnificatie. 

Astazi hoover ofera standardul de maine

Stiri importante din toata lumea. In urmatoarele decade, Hoover stabileste o noua companie in Londra si deschide diverse fabrici in Marea Britanie si Europa. Mai tarziu se extinde in Asia si Africa. Este inceputul unui nou grup, cu un brand evidentiat de cautarea de solutii capabile sa anticipeze tendintele prin aparate electrocasnice frumoase, functionale si foarte inovative. In 1926 Hoover devine prima companie care produce aspiratoare verticale. In 1936 patenteaza furtunul flexibil, element ce va deveni o constanta a tuturor aspiratoarelor moderne.

In 1946 incepe productia de aspiratoare cilindrice. In 1948 incepe expansiunea altor sectii, incepand cu productia de masini de spalat, urmate de alte fabrici de electrocarnice mari, aparate pentru curatenie, echipamente de gatit si frigidere. Hoover Group a continuat sa se extinda pana in anii '80 cand productia si activitatea operationala secundara au intrat in reorganizare.

La sfarsitul unui lung proces de fuziune, Candy achizitioneaza Hoover European Appliances Group in 1995 impreuna cu drepturile exclusive asupra brandului Hoover in Europa, Nordul Africii si Orientul Mijlociu, pe langa fostele tari asiatice din Uniunea Sovietica.