O poveste despre inovatie

Aparitia brandului Hoover și a primului aspirator din istorie

O cutie, un ventilator, o pernă de matase si o coadă de matura - acesta este modul in care s-a nascut primul aspirator din istorie. Ideea care a transformat aceste elemente simple intr-una dintre cele mai revoluționare tehnologii ale secolului trecut apartine lui James Spangler, un paznic de noapte in New Berlin, Ohio, care suferea de astm si ii era greu sa respire praful care se ridica in magazinul in care lucra. Asa a ajuns James sa breveteze inventia avand apoi visul de a aduce tehnologia in fiecare casa din America. Avea nevoie de cineva care sa creada in proiectul si in abilitatile sale și care sa aloce resursele necesare pentru a le executa.                      

A decis sa trimita prototipul aspiratorului  verisoarei sale, Susan Hoover, o decizie care i-a adus bunastarea. Susan a testat prototipul pentru cateva zile in casa ei si a devenit cel mai entuziast suporter. L-a prezentat sotului ei, William Hoover, care detinea o mica afacere cu articole din piele pe care le vindea in magazinul lor din New Berlin. Petrecand multi ani printre clienti a ajuns sa se familiarizeze cu piata. Fiind un antreprenor cu viziune a simtit imediat potentialul acestui "bat" futurist. A cumparat brevetul, a inceput productia si a infiintat compania cu numele "Compania Hoover". Se intampla in 1908.        

La inceput fabrica producea sase aspiratoare pe zi pentru piata locala, dar pentru ca a introdus o oferta de testare gratuita cererile s-au inmultit si productia a trebuit sa creasca la scara industriala pentru a  satisface cererea tot mai mare. Intr-un timp foarte scurt cuvantul "Hoover" a fost inclus in lexicul limbii engleze si sinonim a sintagmei "curatenie cu aspiratorul". Inclusiv in ziua de azi are aceeasi semnificatie. 

Astazi hoover ofera standardul de maine

Stiri importante din toata lumea. In urmatoarele decade, Hoover stabileste o noua companie in Londra si deschide diverse fabrici in Marea Britanie si Europa. Mai tarziu se extinde in Asia si Africa. Este inceputul unui nou grup, cu un brand evidentiat de cautarea de solutii capabile sa anticipeze tendintele prin aparate electrocasnice frumoase, functionale si foarte inovative. In 1926 Hoover devine prima companie care produce aspiratoare verticale. In 1936 patenteaza furtunul flexibil, element ce va deveni o constanta a tuturor aspiratoarelor moderne.

In 1946 incepe productia de aspiratoare cilindrice. In 1948 incepe expansiunea altor sectii, incepand cu productia de masini de spalat, urmate de alte fabrici de electrocarnice mari, aparate pentru curatenie, echipamente de gatit si frigidere. Hoover Group a continuat sa se extinda pana in anii '80 cand productia si activitatea operationala secundara au intrat in reorganizare.

La sfarsitul unui lung proces de fuziune, Candy achizitioneaza Hoover European Appliances Group in 1995 impreuna cu drepturile exclusive asupra brandului Hoover in Europa, Nordul Africii si Orientul Mijlociu, pe langa fostele tari asiatice din Uniunea Sovietica.

Pasiune pentru tehnologie

100 ani de Hoover

2008 Grupul a sarbatorit primul secol de existenta Hoover prin lansarea unei serii speciale de produse de inalta tehnologie, performanta si atentie pentru detalii. Pentru tot anul 2008, toate produsele Hoover, precum si materialele de comunicare afisau logo-ul "Sarbatorind 100 ani" - o realizare cu care putine branduri  se pot lauda.           

Performanta maxima in toate formele    

Aniversarea celor 100 ani s-a terminat dar, lansarea de produse de ultima generatie continua. Activitatea de Cercetare si dezvoltare se concentreaza pe oferirea de performante superioare pe toate aspectele.   

Record de capacitate 

Hoover detine recordul pentru masina de spalat standard cu cea mai mare capacitate de incarcare - 13kg. Acesta este modelul Dynamic Mega care, in varianta de model masina de spalat cu uscator, poate spala pana la 13 kg si poate usca pana la 8 kg de rufe – in esenta, va ofera capacitate dubla fata de media masinilor de spalat cu uscator. Capacitati record puteti intalni si la cuptoare (pana la 78 de litri) precum si la masinile de spalat vase (pana la 16 seturi).

Clasa 4A in aspiratoare 

 Aspiratoarele cilindrice Hoover au fost primele care au beneficiat de etichete energetice clasa 4A, ceea ce semnifica maxima eficienta energetica, eficienta in filtrare si putere de extractie a prafului din mochete si podele, plus nivelul scazut de zgomot. Aceste rezultate sunt obtinute multumita tehnologiei multi-ciclonice  Airvolution™ care foloseste forta centrifugala a mai multor cilindri ciclonici mici pentru a separa aerul de praf, care este impins spre baza recipientului colector neincarcand astfel filtrele. In aspiratoarele fara sac, PACT (Power Active Compression Technology) permite compactarea prafului intr-un volum de zece ori mai mic. Astfel este creat un cub mic, reducand la minim dispersia aerului in aer atunci cand recipientul colector este deschis.  

Tehnologie silentioasa

Cea mai buna performanta nu trebuie neaparat sa fie si cea mai zgomotoasa. Cele mai recente tehnologii dezvoltate de Hoover semnifica faptul ca rezultatele excelente pot fi obtinute cu cel mai scazut nivel de zgomot din piata. In special electrocasnicele mici beneficiaza de tehnologia Dynamic Silence, tehnologie care reduce vibratiile si absoarbe sunetele, reducand drastic nivelul de zgomot. In cazul aspiratorului cilindric A-Cubed Silence nivelul zgomotului scade pana la 62dB, ceea ce semnifica acest aparat electrocasnic poate fi utilizat in orice moment al zilei, fara a deranja vecinii sau a trezi copii din somn. Pentru electrocasnicele mari, Hoover a inventat mai intai motoarele Silent Inverter iar mai tarziu Perfect Silent Inverter. Masinile de spalat cu motoarele Perfect Silent Inverter cum sunt acelea din seriile Dynamic Mega si Dynamic Next, produc numai 48dB in perioada ciclului de spalare, aproape o treime din zgomotul generat de masinile de spalat traditionale.  

Noua frontiera in ceea ce priveste masinile de spalat 

Evolutia digitala: electrocasnice controlate de la distanta

In era telefoanelor inteligente si a conexiunilor Always-on, Hoover este, inca o data, inaintea timpului sau si lanseaza o gama de masini de spalat, masini de spalat vase, frigidere, cuptoare, hote si plite ce pot fi actionate, controlate si monitorizate cu ajutorul dispozitivului mobil, folosind aplicatia Hoover Wizard. Conectivitatea se face prin Wi-Fi pentru modelele One Fi si prin NFC pentru modelele One Touch.